Wie zijn wij

Waarom een Gebiedswijzer?

Dokter Schoonmaakorganisatie en Sedna hebben de handen in èèn geslagen.
Na verschillende gesprekken met inwoners en organisaties in De Blokken kwamen wij tot de conclusie dat er behoefte is aan meer informatie over het gebied.
Wat is er in jouw omgeving te doen? Welke activiteiten kan ik doen? Waar wordt iets georganiseerd? Welke organisaties zijn actief?
Vragen waar de Gebiedswijzer een antwoord op wil geven!

Op die manier hopen wij dat inwoners nog beter inzicht krijgen over het aanbod in de Blokken.


Dokter Schoonmaakorganisatie

Dokter Schoonmaakorganisatie is als hoofdaanbieder verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo-maatwerkvoorzieningen Begeleiding en Schoonmaakondersteuning voor inwoners in de gebieden de Blokken en de Monden. Deze rol als hoofdaanbieder voeren wij sinds 1 januari 2017 in opdracht van gemeente Emmen uit tot 1 januari 2021. De maatwerkvoorziening Begeleiding omvat ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding thuis of ondersteuning in de vorm van dagactiviteiten (al dan niet in groepsverband) op locatie. De Schoonmaakondersteuning omvat hulp in het huishouden en/of was – en strijkdiensten. De basis voor deze ondersteuning is de indicatie van Stichting de Toegang én de afspraken die de cliënt samen met ons maakt middels een persoonlijk ondersteuningsplan. De Schoonmaakondersteuning wordt door onze eigen deskundige medewerkers uitgevoerd. De Begeleiding wordt uitgevoerd door deskundige medewerkers van één van de professionele zorgorganisaties, die door ons als hoofdaanbieder zijn gecontracteerd op basis van deskundigheid, bereikbaarheid en beschikbaarheid van die zorgorganisatie in de Blokken en/of de Monden. De voorkeur van de cliënt is voor ons leidend welke zorgorganisatie de ondersteuning gaat uitvoeren.

Als hoofdaanbieder hebben we ook een opdracht om in beide gebieden kansen te creëren voor nieuwe makkelijk toegankelijke vormen van ondersteuning en die nog beter aansluit op de lokale (gemeenschappelijke) behoeften. Samen met Sedna en gemeente Emmen is daarom het initiatief genomen om werkgroepen per gebied te starten. Door onder andere inwoners, informele en formele partijen en professionele (zorg)organisaties wordt met onze medewerkers in die werkgroepen actief samengewerkt om deze kansen praktisch te realiseren.

Dokter Schoonmaakorganisatie is één van de grootste werkgevers in gemeente Emmen. We zijn er als familiebedrijf trots op sinds onze oprichting in 1966 in Emmen te zijn gevestigd. We bieden een breed pakket van professionele dienstverlening aan op gebied van zorg, schoonmaak en was-en strijkdiensten voor kleding en platgoed. Onze activiteiten richten zich op particuliere cliënten, zorgorganisaties, gemeenten en bedrijven in voornamelijk Noordoost Nederland. Centraal in onze dienstverlening staat de wens van de klant. Onze aanpak kenmerkt zich door deskundigheid, betrokkenheid, duidelijke afspraken en korte communicatielijnen met onze klanten en tussen onze medewerkers.

Sedna biedt ondersteuning op maat in Emmen

Het leven gaat niet altijd zoals je wilt. Iedereen beleeft, om welke reden dan ook, wel eens een kwetsbare periode. Rekeningen die zich opstapelen, een relatie die niet lekker loopt of moeizaamheden bij de opvoeding van de kinderen. Soms komen mensen er dan niet helemaal uit, ook niet met hulp van hun directe omgeving. Je kunt dan bij Sedna een beroep doen op een netwerk van beroepskrachten.

Sedna is er voor alle inwoners van Emmen. Inwoners kunnen bij ons terecht met vragen op allerlei gebieden, zoals geld, gezondheid, sociale contacten en opvoeding, maar ook met goede ideeën om de wijk prettiger en veiliger te maken.

Wij helpen de inwoners van Emmen om, vanuit eigen mogelijkheden en talenten, tot een oplossing te komen en goede ideeën handen en voeten te geven. Ons uitgangspunt is dat iedereen ertoe doet en dat ieder mens iets voor een ander kan betekenen.