Iedere jongere in de gemeente Emmen moet gelukkig en veilig kunnen opgroeien. Niet ieder kind maakt een even goede start in het leven doordat er problemen zijn in het gezin. In de Emmense aanpak van Goede Start worden dertig kwetsbare gezinnen waar overgewicht en gezinsproblematiek speelt, begeleid door het team van Moeders van Emmen.


Het doel van het project Moeders van Emmen is om de kans op een gezonde zwangerschap en een goede start voor het kind te vergroten. Dit doen we door een intensieve aanpak van de eerste 1000 dagen. Om de gezinnen te helpen en te voorkomen dat gewoonten overgedragen worden op de volgende generatie, krijgen gezinnen begeleiding van verloskundigen en professionals van onder meer Sedna en de GGD. Door dit te doen vanaf de start van de zwangerschap, kunnen overgewicht en gezondheidsproblemen voorkomen worden. Uniek aan dit project is dat er een intensieve samenwerking is met hbo-studenten.


Daarnaast zal er een integrale aanpak ontwikkeld worden om overgewicht bij de doelgroep terug te dringen en een gezonde leefstijl te stimuleren. Dit doet de Emmense aanpak samen met partijen die lokaal actief zijn. Denk hierbij aan Stichting Knip en de buurtsportcoaches. Op deze manier word het aanbod dicht bij de mensen thuis aangeboden.

 

  • -
  • Van Echtenskanaal N.Z. 161, te Klazienaveen
  • -

 

Deel activiteit

goede start en moeders van Emmen Klik op de afbeelding om te vergroten